Menü

A Madách Tánciskola sztárjai a Pán Péterben

Pán Péter

A Pán Péter a Madách Tánciskola egyik legnépszerűbb darabja. J. M. Barrie skót író világhírű regényhőse, a magunkban őrzött gyermek jelképes figurája ezúttal a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola produkciójában kel életre.

A soha fel nem növő Pán Péter örök gyermekkorát tölti Sohaország szigetén, ahol az Elveszett Fiúk vezetőjeként állandó harcban áll James Hook kapitánnyal és legénységével. A kapitány egy krokodil martalékává vált kezéért akar bosszút állni a fiún.

A London háztetői fölött repkedő Pán Péter egy este a Darling család ablakán át bejut Wendy és testvérei hálószobájába. Magával viszi őket Sohaországba, ahol kalandjaik során sellőkkel, indiánokkal, tündérekkel és persze kalózokkal találkoznak.

Az alkotókra nagy hatással volt a Steven Spielberg rendezte „Hook” című amerikai film is, amely igazi sztárszereposztással (Robin Williams, Dustin Hoffmann, Julia Roberts) értelmezte újra, gondolta tovább Pán Péter történetét. A film és az előadás között fontos kapcsolódási pont az is, hogy a kalózok, bár gonosznak szeretnének látszani, szívük mélyén jók és szerethetőek.

Az előadás kilencven szereplőjével a tánciskola legmonumentálisabb produkciója, a három kamionnyi díszletet több, mint húsz műszaki dolgozó mozgatja. A Pán Péter – a megtalált fiúk Kentaur tervezte varázslatos látványvilága rendhagyó környezetet teremt a jól ismert történetnek, a feldolgozásban mindennapjaink problémái is megjelennek, figyelmeztet arra, hogy ha nem figyelünk gyermekeinkre, ha nem töltünk velük elég időt, elveszíthetjük őket.

A nézőtéren a szülők gyermekeik mellett ülve maguk is ismét gyermekké válhatnak, és ez talán emlékezteti őket arra, hogy a hétköznapokban se felejtsék el, milyen gyermeknek lenni. Az előadást 2007-ben mutattuk be a Művészetek Palotájában, szerepelt a Székesfehérvári Vörösmarty Színház műsorán, jelenleg a RaM Colosseumban látható.


Koreográfia, rendezés: 4 for One – Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád, Sárközi Gyula
Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba
Díszlet, jelmez: Kentaur
Ősbemutató szereposztás:
Pán Péter: Kováts Gergely Csanád
Hook kapitány: Füzi Attila
Táncos fellépők: a Madách Tánciskola tanulói

Zuglói képzéseink

Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Budapest XIV., Angol utca 75.

Iskolánkról bővebben

Budai képzéseink

Madách Táncművészeti Stúdió - Buda 

 

1114 Budapest, Bartók Béla út 62.

Stúdiónkról bővebben

Kövess minket Facebookon

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legújabb információkról, érdekességekről.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Csatlakozz hozzánk YouTube-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legfrissebb videókról.