Menü

Nemzeti Tehetség Program 2020-2021

NTP-KTK-M-20_"B"_

„Színpadra vezető úton 3.”

című pályázat

 

2020.06.07.

A Művész Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft elnyerte az NTP-KTK-M-20_"B"_ jelzésű, „Színpadra vezető úton 3.” című pályázat támogatását a Nemzeti Tehetség Program keretében, valamint a Miniszterelnökség támogatásával a Nemzeti Tehetségalapból valósul meg. 

Pályázat összege: 8.000.000,-Ft, Támogatás mértéke: 100%

Pályázatunk célja:

A jelen projekt kapcsán beazonosított tehetségígéretek fejlődése érdekében komplex tehetséggondozó programot valósítunk meg.

Az első lépésként a projektalapító ülésen az összes szakmai, tartalmi és az ehhez kapcsolódó szervezési kérdéseket megbeszéljük annak érdekében, hogy a tehetségígéretek beazonosítása azonos módszertani alapokra épüljön. Továbbá a kiválasztások, majd a későbbi foglalkozások professzionálisan, hatékonyan kerüljenek megszervezésre.

A tehetségígéretek kiválasztása ebben a projektben alapvetően kéttípusú helyszínen: a vidéki roma kulturális közösségeknél, illetve a budapesti, Pest-megyei területen meghirdetett nyílt napokon a Madách Művészeti Iskolában tervezzük megtartani.  Harmadik lépésként a beazonosított tehetségígéreteket a megfelelő szakmai kiscsoportokba soroljuk, és heti 1-2 alkalommal, összesen 64 tanórában foglalkozunk velük. A kiválasztott gyerekek január és május között táncórákon vesznek részt (musical, népi- cigány-tánc). A program végén házi fellépési lehetőséget, szülői bemutatót biztosítunk a gyerekeknek a Madách Művészeti Iskolában, ahol egy-egy iskolai növendék is felléphet a gyerekekkel közösen.

Minden csoportban 1-1 kortárs mentor is segíti a tehetségígéretek fejlődését és integrációját, hiszen ezek a tanulóink valamikori tehetséggondozó programjainkból kikerült, a párhuzamos képzés 10-11-kes tanulói alkotják, mint nagy testvér támogatják a gyerekeket (Kis-mentorok száma összesen 4 fő)

Reményeink szerint néhány új tehetségígéret, az életkoruknak megfelelő csoportban folytathatják tanulmányaikat az alapfokú művészeti képzésünk keretében, ezzel nagy lépést téve a színpadra vezető úton. A program végső célja, hogy bekerüljenek az alapfokú képzésbe, vagy a párhuzamos képzésbe, és az érettségi megszerzésén túl szakképesítést is szerezzenek, aminek segítségével a jövőben karriert tudnak csinálni és el tudnak helyezkedni.

A korábbi évek tehetséggondozó programjaiban résztvevők - akik iskolánkban már felvételt nyertek az alapfokú, vagy párhuzamos képzésre- tehetséggondozása is folytatódik, hiszen számos területen folyamatos fejlesztést igényelnek. Ezek a tehetségek megkezdik/folytatják tanulmányaikat a Madách Művészeti Iskola alapfokú- vagy párhuzamos táncművészeti képzésén, és a pályázatban feltüntetett óraszámban külön felzárkóztató, fejlesztő foglalkozásokat tartunk a számukra.

DISSZEMINÁCIÓ - online megjelenések, hírek

Nemzeti Tehetség Program - 1823

@nemzetitehetsegprogram

Zuglói képzéseink

Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Budapest XIV., Angol utca 75.

Iskolánkról bővebben

Budai képzéseink

Madách Táncművészeti Stúdió - Buda 

 

1114 Budapest, Bartók Béla út 62.

Stúdiónkról bővebben

Kövess minket Facebookon

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legújabb információkról, érdekességekről.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Csatlakozz hozzánk YouTube-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legfrissebb videókról.