Menü

„Támogatás a színpadra vezető úton 2.” NTP-KTK-M-18-B-0007 pályázati beszámolója

A pályázati kiírással összhangban a hátrányos helyzetű és tehetséges gyermekek felkutatása, oktatása, támogatása, társadalmi felzárkóztatása, tehetségük kibontakoztatásának segítése. Fő célunk a szakirányú tudás megszerzése, és az általános munkamorál fejlesztése, továbbá, hogy a támogatottak bekerülhessenek az alapfokú vagy párhuzamos képzésbe, az érettségi megszerzésén túl szakképesítést is szerezzenek, ezzel megalapozva egy tartalmas, professzionális életet.

 

A projekt megvalósításának tapasztalatai:

A program legfontosabb rövid távú eredménye, hogy a gyermekek számára egy új világ kapuját tudtuk megnyitni. A megszokott környezetükből kimozdítva őket, az élet és a művészet addig ismeretlen területeit ismerhették meg, új motivációt merítve a jövőjükre nézve.

A program hatásaként minden résztvevő élményt, új ismereteket vihetett magával, míg a tánc iránt komolyabban érdeklődők, tehetséges fiatalok szakvégzettséggel, támogató mentori és tanári kapcsolatok lehetőségével gazdagodhatott.

A 2017/18-as programból 6 fő folytatta tanulmányait a 2018/19 tanévben, rajtuk kívül a jelenlegi komplex programunkban 27 hátrányos helyzetű gyermek kezdte meg támogatásunkkal a képzést. A 33 főből18 gyermek el is végezte az egy évet.

A tehetséggondozó tanfolyam tanulói bemutatkoztak a nagy nyilvánosság előtt. Az első színpadi bemutatójuk 2019. márciusában a Honvéd Kulturális Központban, a Madách Művészeti Iskola növendékeivel együtt a “Kamarabalett Ifjú Csillagai” c. előadásainak keretén belül.

Kollektív élményként, egyenrangú felekként tudták végigélni a fellépés előtti próbákat, ahol a Mentor irányításával és támogatásával a kis Mentorok operatív segítségével sikeresen leküzdöttek fellépés előtti izgalmaikat, támogatva ezzel őket a színpadra vezető úton.

Zuglói képzéseink

Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Budapest XIV., Angol utca 75.

Iskolánkról bővebben

Budai képzéseink

Madách Táncművészeti Stúdió - Buda 

 

1114 Budapest, Bartók Béla út 62.

Stúdiónkról bővebben

Kövess minket Facebookon

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legújabb információkról, érdekességekről.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Csatlakozz hozzánk YouTube-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legfrissebb videókról.