Menü

A Madách Tánciskola sztárjai a Bogármesében

A bogártársadalmat a gonosz grafitbogarakról megvédő varázsvirágról, annak visszaszerzéséről és különféle, nagyon is emberi jellemvonásokkal felruházott bogárkákról szóló mesét Sárközi Gyula ötlete alapján írta meg Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia a Madách Tánciskola számára. A sors úgy hozta, hogy a Bogármese lett a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin utolsó története. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Nők Lapjával 2006-ban közösen bemutatott produkció már az első évben több mint ötven teltházas előadást élt meg, 2009 karácsonyán a Duna Televízió is a műsorára tűzte, a 125. jubileumi előadás 2010 novemberében volt, a darab sikere a premier óta töretlen.

A szeretetről, barátságról és megértésről szóló mese igazi családi program, élmény. A tánciskola gyermektáncosainak lenyűgöző teljesítménye, a színes forgatag, a különféle táncstílusok magas színvonalú előadása, a balettől a showtáncon át a hiphopig és persze a darab mondanivalója is hozzájárulnak a produkció töretlen sikeréhez. Az előadás különleges látványvilága Kentaur munkája, a mesefigurákat Faltisz Alexandra rajzai alapján keltette életre.

Valamikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, akik nem bírták elviselni a színeket maguk körül, és azt akarták, hogy minden olyan szürke legyen, mint ők maguk. Egy reggelre gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, amely visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot. A szárát a szarvasbogár vitte el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat a fejük fölé tartva különböző bogárkák vitték magukkal az eső elől menekülve, a hangyák, a legyek, a szeméthasznosító bogarak és a szkarabeuszok. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, akit majdnem elfogták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak, a karján meg is csípték, elmenekült, de a csípéstől megbetegedett.

Vajon sikerül-e új barátjának, a Csillagszemű Bogárkának időben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy meggyógyítsa vele Szivárványost, és elűzze a szürkebogarakat?

Írta: Lázár Ervin és Lázár Zsófia
Koreográfia: 4 for One – Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád, Sárközi Gyula
Díszlet, jelmez: Kentaur
Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba
Előadják: a Madách Tánciskola tanulói

 

Zuglói képzéseink

Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Budapest XIV., Angol utca 75.

Iskolánkról bővebben

Budai képzéseink

Madách Táncművészeti Stúdió - Buda 

 

1114 Budapest, Bartók Béla út 62.

Stúdiónkról bővebben

Kövess minket Facebookon

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legújabb információkról, érdekességekről.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Csatlakozz hozzánk YouTube-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legfrissebb videókról.